Åpne meny
English

Olav Tryggvasons gate 2B/4

“Kleingården” danner begynnelsen på ei husrekke langs Krambugata som omtales som Jugendkvarteret i byen, ferdig bygget i 1908 etter brannen i 1904 (Hotell Scandinavie).
Gården ble tidligere kalt Tønsethgården.  Eiendommen er tegnet av arkitekt Hagbarth Schytte-Berg. For øvrig samme arkitekt som ble benyttet i Ålesund ifb. med gjenoppbyggingen etter den store bybrannen. Gården ble i 1912 overtatt av H. Klein og A. Mendelsohn.

I forbindelse med rehabilitering av eiendommen på begynnelsen av 1990-tallet ble metallfasaden fjernet og tilbakeført til opprinnelig Jugend-fasade. Kjeller, 1. og 2.etg ble bygget om til butikkformål og rulletrapp mellom 1. og 2. etg. ble montert. Øvrige etasjer ble gjort om til kontorformål

Eiendommene ligger på hjørnet av Olav Tryggvasons gate og Krambugata, som nærmeste nabo til Olavskvartalet. Vis á vis ligger Nova Kinosenter og Folkets hus. Lokalene ligger i umiddelbar nærhet til kollektivtransport og flybuss, samt få minutters gange til Trondheim Sentralstasjon.

Utleie:
Butikk

Kontakt

Ole Eidem

Eiendomssjef forretning / servering

ole.eidem@ecde.no
mob. 481 98 040

Driftsansvarlig

Thomas Andre Stene

Driftsleder

thomas.andre.stene@ecde.no
mob. 98247974