Åpne meny
English
19. January 2015

Delikatesser på Byhaven

Like før jul flyttet det en spennende franskmann inn i Byhaven da Richard Raburski åpnet delikatessehandelen Alma Mater.
Med på flyttelasset er all kunnskap og alle kontakter han har etter å ha drevet gourmetrestaurant i et land der kulinarisk kultur står høyt i kurs.

– I starten vil vi jobbe med de leverandørene vi kjenner fra før. En blanding av tradisjonsrike franske mathus og småskalaleverandører. Men målet vårt er å etablere et nettverk med lokale produsenter etter hvert, sier Richard.

De franske leverandørene vil nok uansett bli med videre, simpelthen fordi de er blant verdens beste. Som Olivier Roellinger, som stengte restauranten sin med tre Michelin-stjerner fordi han ønsket å jobbe utelukkende med krydder. Hans varer får du nå altså kjøpt på Byhaven. Eller hva med ost fra Dronning Elizabeths franske osteleverandør?

Det franske kjøkken står på Unescos immaterielle kulturarvsliste. Det er ikke først og fremst på grunn av maten, men snarere tradisjonene rundt et treretters måltid med en tydelig sosial ramme.

– Det er viktig å kose seg med maten, og å bruke lang tid på måltidet. Da vil du også at det du serverer skal være av god kvalitet. Kvalitetskunnskap er noe av det vi kan by på hos Alma Mater. Kundene kan handle med seg varene hjem, eller kjøpe seg mat og nyte den i restaurantdelen. Med Vinmonopolet, Oliviers&Co og Alma Mater på ett sted, bør Byhaven bli et attraktivt sted for kunder som vil kjøpe seg noe ekstra godt. Jeg håper trondhjemmerne er nysgjerrige, og at de kommer for å se og smake på hva vi har å tilby, sier Richard

Alma Mater 2