Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer
Pressemelding om fremtiden til ravnkloa med adressa 2
Nyheter

Vil gjen­opp­li­ve Ravnkloa

En ny fiskehall, i mulig kombinasjon med en eller flere kaféer/restauranter, skal nå realiseres i et nytt samarbeid mellom Trondheim Havn, Koteng Eiendom og E C Dahls Eiendom.

Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn

Planene for det nye prosjektet kommer som et resultat av nye byggtekniske krav som krever betydelige investeringer i den eksisterende fiskehallen. Trondheim Havn, som eier den historisk betydningsfulle eiendommen ved enden av Munkegata, ser disse kravene som en mulighet til å utvikle en ny fiskehall med flere funksjoner.

Mulighet til å tenke nytt

Svein Erik Nordboten i E C Dahls Eiendom påpeker behovet for å tenke nytt og ambisiøst for å gjøre Ravnkloa til en attraktiv møteplass og handelssted for sjømat. Han mener det er nødvendig å styrke attraksjonsverdien knyttet til selve fiskehallen og å legge til rette for at Ravnkloa blir et mer naturlig sted å ferdes.

«Gjennom dette samarbeidet vil vi sørge for å gjøre en grundig jobb med å utforme nye planer for Ravnkloa, både det bygningsmessige og innholdet. Fiskehallen bør utvides med flere serveringssteder, og byrommet bør tas i bruk til markedsfunksjoner og uteservering.» forklarer Nordboten.

Vil bygge bro mellom Midtbyen og Sentralstasjonen

E C Dahls Eiendom ser også muligheter knyttet til å forbedre gangtrafikken til Ravnkloa og oppfordrer Trondheim kommune til å gjenoppta planene for en ny gangbro over kanalen.

«En ny gangbru over kanalen vil sørge for Ravnkloa igjen kan bli et naturlig møtested i byen, og samtidig gi Munkegata et løft som byens viktigste hovedgate.»

-Svein Erik Nordbotten, E C Dahls Eiendom

Ønsker kontakt med aktører

Parallelt med byggeplanene vil det også være fokus på å skape ny drift og innhold i området og legge til rette for midlertidig bruk for å opprettholde aktiviteten i påvente av bygningsmessige endringer. Dette kan inkludere utsalg, marked, servering og festivaler, gjerne knyttet til Ravnkloas historiske funksjon som fiskemarked og møtested.

«Vi ønsker derfor også å komme i kontakt med ulike aktører som kan tenke seg å benytte dagens lokaler,» oppfordrer Ivar Koteng i Koteng Eiendom. Planene forventes å vekke allmenn interesse og det er foreslått å gjennomføre en arkitektkonkurranse som et første steg i prosjektet.

En åpen og levende by

Dette prosjektet handler ikke bare om fysisk fornyelse, men om gjenoppblomstring av historien, kulturen og fellesskapet i Ravnkloa, noe som kan styrke Trondheims posisjon som en åpen og levende by. E C Dahls Eiendom ser frem til et godt samarbeid med Trondheim Havn og Koteng Eiendom, slik at de sammen kan skape et pulserende og attraktivt møtested for byens innbyggere og besøkende.

Fv. Joakim Grøtte, Svein Erik Nordbotten, Knut Thomas Kusslid, og Ivar Koteng

Kontakt

Publisert: 6. juni 2023Revisert: 6. juni 2023

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel