Åpne meny
English
21. June 2018

AtB flytter til lavenergibygg midt i Trondheim Sentrum

Vi ønsker AtB kundesenter velkommen til Prinsensgate 39, et forretningsbygg fra 1985 som nå er oppgradert til lavenergibygg og energiklasse A.

E. C. Dahls Eiendom har fått tilsagn på Enovastøtte og reduserer energiforbruket med hele 750 000 kwh i året.

 

Følgende tiltak er utført:

  • – Solcellepanel for å oppnå energiklasse A
  • – Etterisolering vegg og tak
  • – Nye vindu med lav u-verdi hvor fasaden har elektrokromatisk teknologi som dimmer glassene for å redusere varme- og solinnstråling.
  • – Utbedret tettheten og installerer høyteknologisk ventilasjonssystem.
  • – Optimalisere driften av bygget ved bruk av varmepumpe til gatevarmen og forvarming av tiluft.

 

E. C. Dahls Eiendom er en langsiktig eiendomsbesitter og det er viktig for oss å gjøre rehabiliteringen til god forretning gjennom lønnsomme synergier mellom rehabilitering, energieffektivitet og vedlikehold, noe som skaper rom for bærekraftige investeringer.

Consto med sine underentreprenører har hjulpet oss til å optimalisere bygget med helhetlig planlegging for å redusere energibehovet og finne langsiktige tiltak som også er økonomisk optimale.

 

Kommentar fra Prosjektleder Lisa Johansen i E. C. Dahls Eiendom:
«Når entreprenøren har egen energirådgiver bidrar det til at det blir enkelt å implementere løsningene i prosjektet. På denne måten blir tiltak og mål fulgt opp tett gjennom prosjektet.»

 

Kommentar fra prosjektleder Roy Sangrind, Consto:
«Dette har vært en utfordrende oppgave hvor vi har hatt stort utbytte av å spille på hele registeret av vår tverrfaglig kompetanse innen grønn bygging, og rehabilitering.
Det å være i samspill med en byggherre som våger å tenke utradisjonelt, som ser ny teknologi og bærekraft som muligheter til å optimalisere bygget, er inspirerende for en entreprenør».