Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer
Skandinaviske 3
Byutvikling

Fra bank­hvelv til handels­plass

Det er med stor glede vi ønsker Skandinavisk Høyfjellsutstyr velkommen til Søndre Gate 16! Et fantastisk tilskudd til både gaten og det omkringliggende området.

I et av Trondheims travleste handlegater har et nytt samlingspunkt for friluftsentusiaster sett dagens lys, takket være ankomsten av Skandinavisk Høyfjellsutstyr.

Med sin sentrale beliggenhet og store vindusflater inviterer butikken både tilfeldige forbipasserende og dedikerte eventyrere inn i en verden av kvalitetsutstyr og ekspertise. Med planer om å ekspandere til enda en etasje har de endelig et lokale de kan vokse i.

Skandinaviske 6
Skandinaviske 9
Apning skandinaviske 3
Skandinaviske 8

𝗥𝗼𝗺 𝗳𝗼𝗿 𝘃𝗲𝗸𝘀𝘁

Trappen som står midt i lokalet har vært i bygget siden begynnelsen, og har fått nytt liv med maling og nytt gulvbelegg. Så snart andre etasje er ferdig renovert vil trappen skape en helhetlig forbindelse mellom butikk, verksted, spiserom og kontorer.

Kenneth Helgesen, medeier av Skandinavisk Høyfjellsutstyr, er godt fornøyd med de nye lokalene og prosessen frem mot åpning.

– Vi har hatt det veldig bra der vi var før, men vi trengte å ekspandere. Her har vi større lager, dedikert verksted, og god plass til å vise frem våre produkter. Dette området er i utvikling og det skjer mye spennende rundt her. Det ønsker vi også å bidra til, forteller Kenneth Helgesen, medeier av Skandinavisk Høyfjellsutstyr.

I området hvor Skandinavisk Høyfjellsutstyr nå har etablert seg, er det en rekke spennende prosjekter på gang. Med E C Dahls Eiendom som drivkraft bak mange av initiativene, er målet å skape en mer åpen og levende by.

Det jobbes blant annet med å åpne en ny veitepassasje fra Søndre gate, som vil knytte sammen flere attraktive steder. Blant dette er Posten Moderne Kunstmuseum, Nye Hjorten Teater, og Nordre Gate 12 med åpen takterasse, spennende prosjekter under utvikling.

Postenmoderne fadase
Posten Moderne kunstmuseum
Illustrasjon nye hjorten teater
Nye Hjorten Teater
Ng12 fasade 2
Taket på Nordre Gate 12 blir åpent for alle.

– Samarbeidet med E C Dahls Eiendom har vært veldig positivt. Å åpne butikk er ikke noe jeg gjør hver dag, men jeg tror jeg snakker på vegne av begge parter at vi er storfornøyd, forteller Helgesen.

Fra hvelv til handelsplass

Det som en gang var et bankhvelv nede i kjelleren, har nå blitt forvandlet til et pulserende verksted og butikklokale.

Eirik Aune har vært prosjektleder for ombyggingen og er godt fornøyd med resultatet.

– Å transformere et tidligere bankhvelv hadde sine unike utfordringer. Bare det å fjerne den massive hvelvdøren var en sak for seg selv! Jeg må si resultatet ble veldig bra, spesielt med tanke på at vi med denne omgjøringen faktisk har tilført byen ekstra handelsareal, forteller Eirik Aune.

Img 29551
Slik så lokalet ut før ombyggingen.
Img 32701
Trappen før den fikk nytt liv.
Img 39531
Hvelvet ble bygd om for å gi rom til verksted og butikklokale.

Vi ønsker Skandinavisk Høyfjellsutstyr Trondheim lykke til i nye lokaler!

Kontakt

Publisert: 16. oktober 2023Revisert: 2. november 2023

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel