Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer
Mercurgaeden krediteres interiorfoto o0179
Nyheter
Mercurgården

Vant Eiendoms­­prisen 2022

Mercurgården i Trondheim har de siste årene gått gjennom en stor forvandling, fra kjøpesenter til et moderne og miljøsertifisert kontorbygg.

Tekst: Edvin Wiggen DahlFoto: Edvin Wiggen Dahl og Interiørfoto

Hvert år deles Eiendomsprisen ut til et prosjekt som skal være utviklet i løpet av de siste to til tre årene. Prisen ble delt ut under Eiendomskonferansen 2022 som ble avholdt onsdag 16. november.

Juryens begrunnelse

-Juryen har lagt vekt på de høye kvalitetene som er lagt inn i bygget så vel innvendig som utvendig. Man har tatt vare på opprinnelig arkitektur, men samtidig omformet bygningsmassen til et moderne og funksjonelt kontorbygg med et såkalt bygulv, med noen få butikker og restaurant, fortalte jurymedlem Knut Efskin under utdelingen.

-Eieren har dessuten vektlagt bærekraftige løsninger når det gjelder energiløsninger og man har også en utstrakt gjenbruk av byggematerialer som gjør at bygget blir miljøsertifisert til BREEAM – NOR Excellent, fortsetter Efskin.

Juryen vil berømme vinneren for å ha gjennomført nok et sentrumsprosjekt med høy kvalitet som beriker byen vår

Jurymedlem Knut Efskin

Fin anerkjennelse for arbeidet som er lagt ned

-Etter fire år med prosjektering og bygging så er det utrolig stas å motta denne prisen her. Det er en fin anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned. Både internt hos oss, men også av alle entreprenørene og arkitektene som har vært med på denne fantastiske transformasjonen, sier Lisa Johansen, Prosjektleder i E C Dahls Eiendom.


Prosjektleder Lisa Johansen, under ombyggingen av Olav Tryggvasonsgate 19, kartlegger byggematerialer som kan gjenbrukes i andre prosjekter. 

Jobber for å skape en levende Midtby

-Det å motta prisen her betyr mye for oss. Vi jobber hver dag med å skape en levende Midtby og det viser jo at det vi jobber for er riktig. Med Mercurgården har vi laget et bygg som er åpen for alle i første etasje samtidig som det huser veldig mange kontorleietakere – som også kan bruke Midtbyen når arbeidsdagen er over, sier Espen Solli, Eiendomssjef i E C Dahls Eiendom.

Espen Solli, Eiendomssjef i E C Dahls Eiendom. Foto: E C Dahls Eiendom

Fra kjøpesenter til kontorbygg

E C Dahls Eiendom kjøpte Mercurgården i 2004 og drev dette som et kjøpesenter i noen år, men kom etterhvert til en erkjennelse om at eiendommen hadde et større potensiale som kontorbygg. I 2013 utfordret E C Dahls Eiendom arkitektene i Bergersen Arkitekter til å se på muligheten for å gjøre om bygningsmassen til kontorbygg.

Se forvandlingen under her

Ecde 1656
Mercur kjopesenter preben moller 2708
Mercur kjopesenter preben moller 2726
Mercur kjopesenter preben moller 2711
Mercurgarden krediteres interiorfoto o0182
Mercurgarden krediteres interiorfoto o0189
I første etasje er det nå en ny restaurant: Grafen.
Mercurgarden krediteres interiorfoto o0122
Mercurgarden krediteres interiorfoto o0113
Mercurgarden krediteres interiorfoto o0035
Mercurgaden krediteres interiorfoto o0089

Resultatet av dette ser vi i dag, et flott, åpent og lønnsomt bygg. I dag er bygget helt utleid, med Illums Bolighus, Mester Grønn og Grafen nede på bygulvet, og Okea, Viking Venture, Relog og E C Dahls Eiendom i de øvrige etasjene.

Kontakt

Publisert: 17. november 2022Revisert: 12. mai 2023

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel