Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer
F v mads bones olve loseth ole robert reitan stian aagaard kyrre havdal
Nyheter

Tidskapsel under Nye Hjorten Teater

– Dette er noe av det mest spektakulære som har skjedd i Trondheim på lang tid. At vi nå har kommet så langt at grunnsteinen skal legges ned, selve frøet, det er ganske stort, sier Bones til Adresseavisen.

Tekst: Nye Hjorten TeaterFoto: E C Dahls Eiendom
Mads bones holder tale
Tidskapselen heises pa plass 2
Mads bones ole robert reitan og stian aagaard folger med pa heisingen
1 Mads Bones holder tale før grunnsteinen heises på plass2 Tidskapselen heises på plass 23 F.v. Mads Bones, Ole Robert Reitan og Stian Aagaard følger med på heisingen

18.01.2023 klokken 12.00 ble det skrevet historie i Trondheim sentrum. Sammen med teatersjef Mads Bones, direktør Stian Aagaard, kunstnerisk produsent Olve Løseth, musikalsk leder Kyrre Havdal la eier og styreleder Ole Robert Reitan ned grunnsteinen for Nye Hjorten Teater – norgeshistoriens aller første teater av sitt slag.

Aldri før har det private finansiert et teaterhus av denne dimensjonen. Teatret forventes å stå ferdig høsten 2024, og vil inneha det mest moderne teatermaskineriet i Europa.

I tillegg til grunnsteinen, ble en forseglet tidskapsel senket ned i byggemassen. Den inneholder blant annet dagens meny fra Speilsalen, sju originale manuskripter signert Bones/Havdal/Løseth, en minnepinne med eksklusive liveopptak fra strømmeforestillingene som ble direkteoverført til titusenvis av publikummere under pandemiåret 2020, operafantomets halvmaske, en flaske champagne og en personlig hilsen fra Ole Robert Reitan, skrevet på et A4-ark til den det måtte angå en gang i framtida: «Ka i all verden, har dokk revve skit’n?»

Både Adresseavisen og NRK fulgte den høytidelige seremonien.


Tidskapselen festes fast før den heises på plass. Foto: E C Dahls Eiendom

0
Publisert: 18. januar 2023Revisert: 4. april 2023