Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer

Brattørkaia 16

Byggeår2018
Totalt areal11216 m²
EiendomstypeKontor
SertifiseringerBREEAM NOR Excellent

Fasiliteter

  • Ecde icon auditoriumAuditorium
  • Ecde icon garderobeGarderobe
  • Ecde icon heisHeis
  • Ecde icon kaffebarKaffebar
  • Ecde icon fellesmoteromMøterom
  • Ecde icon parkeringParkering

Brattørkaia 16, bedre kjent som BI-bygget, er et undervisningsbygg utviklet for å møte fremtidens krav for så vel studenter som for miljøet. Eiendommen er et av verdens mest bærekraftige undervisningsbygg

Tilrettelagt for læring og kunnskap

BI-bygget på Brattørkaia er utviklet og bygget for å sikre studentene et topp moderne læringsmiljø i lokaler med gjennomført høye kvaliteter. Dette gjennomsyrer planløsninger, arbeidssoner og valg av møbler. Bygget er tegnet av Skibnes Arkitekter AS og består av et mellombygg og et hovedbygg som strekker seg over fem etasjer og inneholder undervisningsarealer, diverse studiefunksjoner og BIs administrasjon. Mellombygget over tre etasjer i glass knytter BI-bygget sammen med kontoreiendommen Brattørkaia 15 A-B, og utgjør byggets inngangsparti og kantineområde. Handelshøyskolen BI disponerer hele bygget som er dimensjonert for inntil 1650 studenter. På bakkeplan er det en hyggelig kafé.

Nært alt av kollektivtilbud

Brattøra er Midt-Norges største kommunikasjonspunkt med over seks millioner reisende i året. Trondheim Hurtigbåtterminal er nærmeste nabo og det er direkte tilgang til Trondheim S via gangbro fra området. Brattørkaia har huset et av de mest betydelige byutviklingsprosjektene i Trondheim det siste tiåret. I dag er det tidligere slitne havnekvarteret en av byens mest spennende bydeler, med høyskole, badeanlegg, havnepromenade, kongresshotell, rockemuseum, isbar, restauranter og kafeer i tillegg til å huse tusenvis av arbeidsplasser. Og mer skal det bli, for utviklingen av området fortsetter, blant annet med tiltak som vil gjøre det enda mer levende – ikke minst etter kontortid. Brattørkaia som studiested bidrar definitivt til å utvikle områdets popularitet for alle, og sørger for at flere tilbud kommer til.

Et undervisningsbygg for fremtiden

BI-bygget på Brattøra er et svært energieffektivt bygg som er langt tettere enn passivhus og kravene til energiklasse A. I tillegg er Brattørkaia 16 i praksis et netto nullenergibygg hvor den samlede kraftproduksjonen fra solceller og utvannet varme fra sjøvannsanlegg tilsvarer energibehovet for å drifte bygget. Eiendommen har et energiforbruk som utgjør mindre enn en tredjedel av det mest energieffektive høyskole/- universitetsbygget i Enovas øvrige bygningsnettverk. Da det ble ferdigstilt i 2018 var det Norges suverent mest bærekraftige undervisningsbygg. Utnyttelse av dagslys, styring av lys og ventilasjon er tilrettelagt for at dette skal være et godt undervisningsbygg for studenter som for ansatte.

Har du spørsmål om denne eiendommen?

Send oss en forespørsel

eller kontakt en av våre hyggelige ansatte direkte

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel