Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer

Kongens gate 87

Byggeår1974
Totalt areal8185 m²
EiendomstypeKontor og Restaurant
Renovert202

Fasiliteter

  • Ecde icon auditoriumAuditorium
  • Ecde icon garderobeGarderobe
  • Ecde icon kaffebarKaffebar
  • Ecde icon kantineKantine
  • Ecde icon fellesmoteromMøterom
  • Ecde icon parkeringParkering
  • Ecde icon sykkelparkering uteSykkelparkering

Kontorbygget med en fengslende historie.
Det har i 2023 blitt fullført en omfattende rehabilitering av Kongens gate 87 i Trondheim sentrum. Eiendommen, som var byens politistasjon i 30 år, er oppgradert til topp moderne kontorlokaler med gode miljøkvaliteter. Prosjektet er gjennomført med en høy grad av ombruk, og i et omfang som trolig ikke er gjennomført tidligere i Trondheim. Bygget ligger tett på gode kollektivtilbud og huser inntil 500 arbeidsplasser.

Fra politistasjon til teknologihub

Trondheims tidligere politistasjon ble tegnet av arkitekt Herman Krag og åpnet i 1974. Dette er sted mange i Trondheim har et forhold til. Eiendommen ble bygget for «politi og røver», men det er et bygg med unike kvaliteter som bidrar til et godt arbeidsmiljø også for kontorister. Flere ledende It- og teknologiselskaper flytter inn når lokalene står ferdige. Gjennom en omfattende rehabilitering, i tett dialog med byantikvar, er bygget åpnet opp på bakkeplan, samtidig som den stramme arkitekturen er ivaretatt. Vinduer tett i tett rundt hele bygget sørger for mye dagslys, og fra de øverste etasjene er det flott utsikt mot Trondheimsfjorden. Lokalene er fleksible slik at leietakere kan tilpasse de slik de selv ønsker. De gamle varetektscellene i kjelleretasjen er ikke gjort om til cellekontorer, men derimot er politiets gamle gymsal mulig å bruke som et flott auditorium egnet for større møter og samlinger. I førsteetasje vil det både være en stemningsfull personalrestaurant samt kafé ut mot gateplan som er åpen for hele byen.

Midt i smørøyet – sentralt i Midtbyen

Kontorplasser midt i sentrum av Trondheim er svært ettertraktet, og det er ikke uten grunn. Kongens gate er en av byens hovedinnfartsårer fra vest, og det gjør det enkelt for ansatte og besøkende å komme seg hit enten du reiser med buss, trikk, tog sykkel eller bil. Det er egen sykkelgarasje på eiendommen samt parkeringskjeller. Det er busstopp rett utenfor inngangsdøra. Kommunikasjonsknutepunktet Prinsenkrysset ligger to kvartaler unna, og Trondheim Torg ligger kun en kort gangavstand fra eiendommen. I området ligger NTNU sitt område på Kalvskinnet, og det etableres en tverrpassasje for enda enklere adkomst til NTNU. I tillegg til bekvem adkomst finnes alt av hva Trondheim har å by på av fasiliteter og tilbud kun kort gangavstand fra bygget.

Ombruk gir store miljøgevinster

Rehabiliteringen av Kongens gate 87 er gjennomført med en høy grad av gjenbruk og ombruk hvor alt fra bygningsmaterialer til interiør og møbler får et nytt liv og bidrar til et godt kontormiljø for leietakerne. Bygningen har ikke vernestatus, men vi har hatt en tett dialog med Byantikvaren om rehabiliteringen. Med en ombruksgrad på inntil 40 prosent så sparer prosjektet hele 100.000 kg co2e (67 prosent reduksjon) i forhold til et referansebygg. Bygget får innlagt fjernvarme for å sørge for en mer energieffektiv oppvarming og høy komfort for brukere av bygget.

Har du spørsmål om denne eiendommen?

Send oss en forespørsel

eller kontakt en av våre hyggelige ansatte direkte

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel