Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer

Powerhouse

Brattørkaia 17a
Byggeår2019
Totalt areal17776 m²
EiendomstypeKontor
SertifiseringerBREEAM NOR Outstanding

Fasiliteter

  • Ecde icon auditoriumAuditorium
  • Ecde icon garderobeGarderobe
  • Ecde icon heisHeis
  • Ecde icon kaffebarKaffebar
  • Ecde icon kantineKantine
  • Ecde icon parkeringParkering
  • Ecde icon sykkelparkering uteSykkelparkering

Et av verdens fremste miljøbygg. Powerhouse Brattørkaia er et landemerke i Trondheim og et av byens mest profilerte kontorbygg. Dette næringsbygget produserer mer energi enn det selv forbruker. Det gjør at du som leietaker ikke bare kan nyte godt av topp moderne kontorfasiliteter og lave energikostnader, du kan også nyttiggjøre deg av byggets overskuddsproduksjon, blant annet til elbillading.

Miljø og arbeidsmiljø side om side

Det går an å tenke miljø og arbeidsmiljø samtidig. Definitivt. At Powerhouse ble konstruert med tanke på lite behov for oppvarming og god ventilasjon, gir også en svært god arbeidskomfort for deg som leietaker. Bygget er tegnet av de anerkjente arkitektene i Snøhetta. Den spennende arkitekturen, skapt med tanke på optimal utnyttelse av sola, har store, lyse og luftige lokaler. For å få mest mulig naturlig lys til kontorplassene har Powerhouse et stort hull midt i taket. Utskjæringen bidrar til å gi rikelig med dagslys i bygningen, som igjen reduserer behovet for kunstig lys og energibruk. Alle materialene og konstruksjonsløsningene i Powerhouse er valgt med hensyn til at de skal ha lengst mulig levetid, og minst mulig negativt bidrag i miljøregnskapet.

Beliggenheten gir en flott utsikt mot fjorden, Munkholmen og Trondheim sentrum. Fra havnepromenaden kommer du inn i et moderne velkomstsenter bestående av resepsjon, auditorium for ca. 150-200 personer, kafé, besøkssenter, sykkelparkering og garderober. Herfra kommer du videre til de unike arbeidsplassene i bygget. Andre etasje består av kontorlokaler med sjøutsikt, et romslig møteromssenter og kantine. Fra kantinen har du tilgang til utendørs spiseplasser. Her kan du ta med gode kollegaer eller gjester til en hyggelig lunsj i solen. Øvrige etasjer består av store, åpne og fleksible kontorarealer.

I Trondheims travleste bydel

Brattøra er Midt-Norges største kommunikasjonspunkt med over seks millioner reisende i året. Trondheim Hurtigbåtterminal er nærmeste nabo til Powerhouse, og det er direkte tilgang til Trondheim S via gangbro som henger sammen med eiendommen. Brattørkaia har huset et av de mest betydelige byutviklingsprosjektene i Trondheim det siste tiåret. I dag er det tidligere slitne havnekvarteret en av byens mest spennende bydeler, med badeanlegg, havnepromenade, kongresshotell, rockemuseum, isbar, restauranter og kafeer i tillegg til å huse tusenvis av arbeidsplasser. Og mer skal det bli, for utviklingen av området fortsetter, blant annet med tiltak som vil gjøre det enda mer levende – ikke minst etter kontortid.

Kraftverket på Brattøra

Powerhouse Brattørkaia er et av verdens mest energieffektivte kontorbygg, som også produserer egen strøm ved hjelp av solceller og sjøvann-varmepumpe. Det gjør det til et plusshus som vil produsere mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og til sist avhending av bygget. Faktisk produserer det mer enn dobbelt så mye energi som det behøver! Og overskuddet brukes til å forsyne bygninger og infrastruktur i nærområdet, blant annet Trondheims første elektriske busslinje. Powerhouse Brattørkaia har fått oppmerksomhet i mange land og er i en egen klasse innen bærekraft. Dette er et bygg som er godt både for bymiljø og for arbeidsmiljø.

Har du spørsmål om denne eiendommen?

Send oss en forespørsel

eller kontakt en av våre hyggelige ansatte direkte

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel