Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer

Rockheim Brattørkaia 14

Brattørkaia 14
Byggeår2010
Totalt areal7179 m²
EiendomstypeHandel og Restaurant

Fasiliteter

  • Ecde icon fellesmoteromMøterom
  • Ecde icon sykkelparkering uteSykkelparkering

Opplevelsessenter for pop og rock. Rockheim er Norges nasjonale museum for rock- og popmusikk. Eiendommen er forvandlet fra et gammelt mel-lager til et moderne opplevelsessenter, med et futuristisk påbygg over det opprinnelige bygget.

Fra lager til «hall of fame»

Rockheim kombinerer det gamle med det nye – på mange måter som hele Brattøra-området. Basen i eiendommen består av et gammelt mel-lager og er et historisk minne fra da området var et havneområde. Over det opprinnelige bygget nærmest svever et futuristisk tilbygg, tegnet av arkitektkontoret Pir II. Rockheim åpnet i 2010, og bygget har vunnet Trondheim kommunes byggeskikkpris 2010, Eiendomsprisen 2010 og Cityprisen 2011.

Som det nasjonale senteret for pop og rock, er Rockheims oppdrag å samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Formidlingslokaler til musikk utgjør de mest sentrale fasilitetene for Rockheim. Bygget inneholder også profesjonell scene med kapasitet inntil 350 tilskuere, verksteder, restaurant, selskapslokaler og kontorer. Restauranten Rockheim Panorama ligger i 5. etasje, og har fantastisk utsikt mot Trondheimsfjorden og byen, samt stor utendørsterrasse.

Brattørkaia har vært åsted for et av de mest betydelige byutviklingsprosjektene i Trondheim det siste tiåret. I dag er det tidligere slitne havnekvarteret en av byens mest spennende bydeler, med badeanlegg, havnepromenade, kongresshotell, rockemuseum, restauranter og kafeer i tillegg til å huse tusenvis av arbeidsplasser. Visste du at det også er Midt-Norges største kommunikasjonspunkt med over seks millioner reisende i året? Og mer skal det bli, for utviklingen av området fortsetter, blant annet med tiltak som vil gjøre det enda mer levende – ikke minst etter kontortid.

Nabolagsdeling av strøm

Rockheim er en av en rekke av eiendommer som gjennom et lokalt mikronett utveksler strøm mellom energiproduserende bygg som «kraftverket» Powerhouse Brattørkaia og andre eiendommer. Nabolagsdelingen av strøm er et pionerprosjekt, og foruten at det forsyner byggene med ren energi utvinnet fra solceller, avlaster den det ordinære strømnettet. Beliggenheten på Brattørkaia gjør at det er enkelt å komme seg til og fra Rockheim med kollektivtransport.

Har du spørsmål om denne eiendommen?

Send oss en forespørsel

eller kontakt en av våre hyggelige ansatte direkte

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel