Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer

Statens Hus

Statens hus prinsensgate 1
Byggeår2000
Totalt areal33848 m²
EiendomstypeKontor
Renovert2023

Fasiliteter

  • Ecde icon garderobeGarderobe
  • Ecde icon kantineKantine
  • Ecde icon fellesmoteromMøterom
  • Ecde icon parkeringParkering
  • Ecde icon parkeringskjellerParkeringskjeller
  • Ecde icon sykkelparkering uteSykkelparkering
  • Ecde icon treningsromTreningsrom

Prinsens gate 1, bedre kjent som Statens Hus er en stor kontoreiendom sentralt i Trondheim sentrum. Dette er et bygg som huser en rekke offentlige leietakere. Eiendommens fellesarealer og møterom er nylig oppgradert fra 2020-2023.

Fleksible, lyse og luftige kontorer

Eiendommen fikk en betydelig oppgradering av fellesarealer som ble ferdigstilt i 2023, herunder blant annet møterom, kantine, to nye heiser, skifte av vinduer og glasstak på deler av bygget, ny resepsjon og garderobe. Det er i den forbindelse også lagt stor vekt på energibesparende tiltak.

I bygget finnes det en stor innendørs sykkelparkering med manuell service- og vaskestasjon for sykkel. I tillegg har bygget dusj- og garderobeanlegg, godt med parkering i kjeller, en hyggelig kantine i det luftige atriet, treningsrom, felles resepsjon, felles møterom og auditorium. Bygget har flere innganger og heiser som gir god logistikk. Sikkerheten ivaretas med adgangskontroll. Prinsens gate 1 har god universell utforming. Bygget er svært fleksibelt og kan tilpasses det til enhver tid gjeldende behov for en kontorvirksomhet. Lokalene passer derfor for alle slags planløsninger eller ulike kombinasjoner.

Gode kollektivforbindelser rett utenfor kontordøren

Prinsens gate 1 har sentral beliggenhet i Trondheim sentrum, med gode kollektivforbindelser med busstopp ved eiendommen og kort vei til øvrig samferdsel som trikk, tog og flybuss. Byens servicetilbud som butikker, serveringssteder og andre tjenester ligger kun en kort spasertur unna. Sykkelparkering og den sentrale beliggenheten gjør det dessuten smidig å sykle til jobb og bruke Trondheims godt utbygde nett av sykkelveier.

Oppgradert med energireduserende tiltak

Eiendommen har de seneste årene blitt oppgradert for å få en mer miljøvennlig drift. Bygget mottok på bakgrunn av dette arbeidet Trondheim kommunes energipris for 2016 som følge av de tiltakene som har blitt utført for å få et lavere energiforbruk. Arbeidet har blitt fulgt opp også videre med nye tiltak i årene etter dette. Som et ledd i vårt arbeid med å være miljøledende i bransjen vil vi fortsette å lete etter forbedringer i driften av bygget.

Brukere av bygget har tilgang på sykkelparkering samt dusj- og garderobeanlegg med håndkleservice. Dette bidrar til at det er enkelt og bekvemt å reise til og fra jobb på den mest miljøvennlige måten.

Har du spørsmål om denne eiendommen?

Send oss en forespørsel

eller kontakt en av våre hyggelige ansatte direkte

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel