Hopp til hovedinnholdHopp til navigasjonHopp til footer
Maanesten 2 kopi
Byutvikling
Nordre gate 12

Ma­anes­ten gir plass til veit

Som en del av vårt ambisiøse bærekraftsprosjekt i Nordre Gate 12 hadde vi et ønske om å gjenåpne Vaterlandsveita. Men det var en utfordring: Der veita skal gå holder Maanesten til.

Ettersom Gant flyttet til nye lokaler på Byhaven trengte vi ikke å lete langt etter nye lokaler. Sammen med Maanesten ble vi enige om å flytte butikken til et nytt lokale – i samme bygg. Nå er Maanesten kommet på plass, bare noen meter fra deres tidligere plassering.

Maanesten v2 4
Maanesten 6
Maanesten 4
Fasade ng12
Ng12 fasade 2

Det er gjort små, men likevel viktige endringer på butikken. 

Sophia Talmo, daglig leder ved Maanesten Nordre gate, ser positivt på flyttingen.

– Forandring er faktisk ganske fint. Vi har oppfrisket butikken med ny maling på vegger, bedre lys, nytt gulv og vi har større butikkareal. Alt i alt er det nye lokalet mer innbydende, og vi kan nå ønske enda flere kunder velkommen, sier Talmo.

Roser samarbeidet

Marit Sve, som er prosjektleder for Nordre gate 12, roser samarbeidet med Maanesten.

– Det er fantastisk med så samarbeidsvillige leietakere. Ved å flytte Maanesten til lokalet noen meter unna får vi åpnet en ny veitepassasje som vil løfte bygget og området rundt, sier Sve.

Ng12 fasade 2
Taket på Nordre Gate 12 blir åpent for alle.
Veita fra nordre
Slik kan den nye passasjen se ut fra Nordre Gate 12
Ng12 vaterlandsveita staende
Gjennom veita vil du kunne ta heisen opp til taket

Positivt utvikling

Det å drive butikk samtidig som det foregår renovering i samme bygg er ikke helt problemfritt. Talmo er likevel optimistisk.

– For øyeblikket opplever vi en del støy fra renoveringen, men vi gleder oss til prosjektet er ferdig. Da blir vi en del av et attraktivt bygg som vil trekke til seg mange besøkende, sier Talmo.

Marit har full forståelse for ulempene butikkene har under renoveringen, men mener at det på sikt vil være verdt bryet.

– Mens renoveringsarbeidet pågår, er det helt klart noen ulemper i form av støy og arbeid i bygget. Imidlertid representerer denne bærekraftige utviklingen en spennende tid for hele området. Tiltakene vi gjør nå vil styrke områdets tilgjengelighet og tiltrekke seg flere besøkende.

Marit Sve er Prosjektleder for Nordre Gate 12
Marit Sve er Prosjektleder for Nordre Gate 12

I tillegg til gjenåpningen av veita, vil dette prosjektet introdusere en unik attraksjon i byen – en panoramaheis til et offentlig tilgjengelig tak og en restaurant i toppetasjen av Nordre Gate 12, som tilbyr en 360 graders utsikt over Trondheim.

Med blikket rettet mot fremtiden og en fornyet entusiasme, står Maanesten klar til å ønske sine kunder velkommen i sine nye lokaler, hvor de vil fortsette å tilby eksklusive smykker og tilbehør i hjertet av Trondheim.

Kontakt

Publisert: 12. januar 2024Revisert: 12. januar 2024

På leting etter ledige lokaler?

Har du et ønske om å leie lokaler i Midtbyen. Send oss en henvendelse her.

Send forespørsel